İlçemizde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. İlçemiz etkinlik alanında düzenlenen törende Türkiye Cumhuriyetinin 96’ıncı yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Saat 10.00'da başlayan kutlama törenine İlçe Kaymakamımız Sayın İbrahim GÜNEŞ, Belediye Başkanımız Sayın Hayri SUER, İlçe Jandarma Komutanı Sayın Hüseyin KAÇMAZ, İlçe Emniyet Müdürü Sayın Adnan DÜZEN, değerli protokol üyeleri ve hemşerilerimiz katıldı.
Program Kaymakam Güneş ve Başkan Suer’in halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam GÜNEŞ, Cumhuriyet rejiminin özgürlüğümüzün teminatı olduğunu ifade etti.

Gazimihal İlköğretim Okulu Folklör Ekibi'nin beğeniyle izlenen halk oyunları gösterisinden sonra Cumhuriyet konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Hemşehrilerimizin yoğun ilgi gösterdiği tören, okulların, bando eşliğinde protokol ve halk önünden yürüyerek gerçekleştirdiği tören geçişi ile sona erdi.

İlçemizde 29 Ekim kutlamaları akşam Fener Alayı Yürüyüşü ile devam edecek.