Sporun çocuk gelişimine olan etkisi her gün daha fazla anlaşılıyor. Özellikle de çocukların teknolojiye olan ilgisi, onları hareketsiz ve sağlıksız bir yaşam tarzına itiyor. Oysaki spor, çocuklar için sadece fiziksel olarak değil aynı zamanda bilişsel, duyusal ve psikolojik olarak gelişmelerine de yardımcı olur. Bireysel yapılan sporlar çocuğun özgüveninin gelişmesini sağlarken, takım halinde oynanan oyunlar çocuğa paylaşmayı ve takım halinde hareket etmeyi öğretir. Çocuklar için sporun önemi sadece fiziksel ve duygusal gelişim olarak sınırlı değildir; çocuğunuzu geleceğe hazırlamanız için de size yardımcı olur.

Belediye olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin önce sağlıklarını sonra kişisel gelişim ve bir spor branşına yönelimlerinin şahsi gelecekleri, ülke geleceği açısından önemini düşündüğümüz için yaz spor okulları açtık. Yaz Spor Okullarımız bünyesinde; Futbol, Voleybol ve Yüzme kursları mevcuttur.

Önceden belediyemize başvuruda bulunan kursiyerlerimizi yaş gruplarına göre ayırıyoruz. Profesyonel eğitmenler eşliğinde oluşturduğumuz ders programları ile tercih ettikleri branşlarda gençlerimizin gelişimlerini sağlıyoruz.