Gölpazarı Belediyesi olarak ilçe sakinlerimizin sağlığı önceliğimiz olduğu için, içme suyu şebekesini yeniledik. Gelecek nesillere temiz su kaynakları bırakmak adına 2016 yılında Atık Su Tesisi inşaa ettik.

Suyun verimli kullanılması ve geleceğe yönelik yaptığımız yatırımlar bu kadarla sınırlı kalmadı:

SUDA AKTİF AYAÇ ABONELİĞİNE GEÇTİK!

Küresel ısınma nedeniyle su kaynaklarımızın azalmasından dolayı, Akıllı su sayaçlarının, suyun israfı konusunda önem arz etmektedir.

İlçemiz içme suyu kaynaklarının tasarruflu kullanımını sağlamak, su borçlarının ödenmemesi sebebiyle özellikle kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan, mahkemelere ve belediyemize yansıyan sorun ve mağduriyetlerin çözümüne katkı sağlamak, sorunlu abonelerin su kayıp ve kaçaklarını asgari seviyeye indirmek, teknolojiyi yakından takip etmek gerekçeleri ile alınan Meclis kararımıza istinaden yeni abonelerde ve yıl içinde uzun süre borcunu geciktiren abonelerde zorunlu olmak kaydı ile Ön ödemeli Su Sayacına geçme çalışmalarımız devam etmektedir.

Eski su aboneleri de talepleri doğrultusunda ev ve işyerlerine bu sayaçtan taktırabilecekler.

Ön ödemeli su sayacı taktırmak isteyen mükelleflerden depozito bedeli de alınmayacak, bu sisteme geçen mükelleflerin belediyede depozito bedeli var ise mükellefe geri iade edilecek.

Ön ödemeli akıllı kart sistemi sayesinde sayacı olan tüm aboneler istedikleri kadar suyu daha önce kartlarına yükleterek kullanabilecek. Sisteme yüklenen su kredisi bitmeden sistem otomatik olarak uyarmaktadır. Mesai saatleri dışında, hafta sonu ve resmi tatil günlerinde, dini bayram günlerinde, krediniz bitse dahi  suyunuz akmaya devam etmektedir. İlk kredi yüklemesinde bu kullanılan su bedeli düşmektedir. Sayacın yangın modu sayesinde, krediniz olmasa dahi belirli bir süre su akmaya devam etmektedir. Şu anda 500 aboneye ön ödemeli akılı su sayacı takılmış olup, iyi sonuçlar alınmıştır. Bu sayacı tüm abonelerin taktırması menfaatlerine olacaktır. Akıllı kartlı su sayacını seçildiğinde %30'a varan tasarruf edilebilmektedir.