İlçemizde bir an önce çözümlenmesi gereken konulardan biri de ‘konut’ ihtiyacıdır. Konut ihtiyacına neden olan durumları sıralayacak olursak;
- Başka il ve ilçelere verilen göçten dolayı oluşan nüfus azlığında yeni konutların inşa edilmemesi
- Dışarıdan alınan göç sonucu (öğrenci, memur vs.) artan konut ihtiyacını karşılayamama
- Riskli, eski ahşap bina sayısının fazla olması
- Yeni konut yapımının oldukça maliyetli olması

Bilecik Merkez’de ve çevre ilçelerimizde uzun yıllar önce konutlar inşa eden TOKİ’nin, ilçemizde de yeni konut alanları kurması uzun zamandır bekleniyordu. Nitekim daha önceki görüşmelerin verimsizliği ve bu konuda kararlı bir tutum gösterilememesi bu süreci oldukça geciktirdi.
Sizlerin seçtiği ve desteklediği Belediye olarak, göreve gelir gelmez TOKİ yetkilileri ile tekrar masaya oturup, bu konudaki kararlılığımızı ve ciddiyetimizi gösterdik. İlçemizde toplu konutların kısa sürede inşa edilmesi için söz aldık.

Şu an TOKİ başvuruları devam ediyor
TOKİ için başvurular başladı. Belediyemize gelen hemşerilerimize ön talep formları verilip, gerekli bilgilendirmeler yapılıyor. Kişinin bütçesine göre 2 + 1 veya 3 + 1 evlerden oluşan konutlardan, kira öder gibi ev sahibi olabilmek için kimlerin yararlanabileceği gerekli koşulların yer aldığı bilgilendirme formuna da Belediyemize gelerek ulaşabilirsiniz.