Domuz Gribi başta olmak üzere,gribal enfeksiyonlara neden olan hastalık risklerini azaltabilmek için cadde ve sokaklarımızda halkımızın el ile temas ettiği bölgeler, hizmet binaları,okullarımız ve bahçeleri tatil günlerinde H1N1 virüsünün yayılmasını önlemek üzere Belediyemiz ekiplerince aralıklarla dezenfekte edilmektedir.

Çevre Düzenleme ve Sağlığı Projelerimiz kapsamında ilçe çöpleri muhafaza kabini ile çevreleniyor.
Konteyner dibine bırakılan çöplerin oluşturduğu kötü görüntünün önüne geçmek, oluşan kötü kokuların gidirilmesini sağlamak, özellikle sokak hayvanlarının devirdiği konteynerlerden etrafa yayılan çöplerin sağlık sorunu oluşturmasını engellemek amacı ile belirli noktalardaki çöp konteynerlerine muhafaza kabini takıldı. Uygulamanın başarılı olması ve gerektiği gibi kullanılması halinde kabinler kısa süre içinde bütün ilçe çöp bidonlarına uygulanacak.

Yolları ve etraflarını özellikle çöp alanı bölgelerini temiz tutmak ve özellikle yaz aylarında zeminlerde oluşan tozu bertaraf etmek adına itfaiye araçlarımız ile ekiplerimiz düzenli olarak yıkama işlemi uyguluyor.