Değerli hemşehrilerimiz bildiğiniz gibi etrafı büyük şehirlerle çevrili Eskişehir, Bursa ve Sakarya’ya 1,5 saat, İstanbul’a 2,5 saat mesafede, yaklaşık 22 milyon insana ulaşan ve ulaşılan bir konumdayız. Dünyada ve Türkiye’de en hızlı gelişen turizmin ‘ekoturizm’ olduğu bir gerçektir. Bugün itibari ile ekoturizmin toplam turizmdeki payı % 8’lerdedir. Lakin ürettiği katma değer diğer dallardaki turizm çeşitlerinin hepsine bedeldir ve en hızlı gelişen turizm dalıdır.

Yukarıda da belirttiğimiz sebeplerle; hem coğrafya olarak hem lojistik olarak hem de tarihi ve doğa güzellikleri olarak elimizde bulunan avantajları ekoturizme yönelterek kullanmak istiyoruz.

Bu çalıştay ile zaten şu anda yürütmekte olduğumuz önemli bir projenin temelini atmış olduk. Kısa bir süre sonra önümüzdeki çalışmalar ile ilgili halkımızı detaylıca bilgilendireceğiz.

Bu sebeple önüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar için Belediye Başkanlığı olarak;

Tarihi Kentler Birliği

İpekyolu Belediyeler Birliği’ne üye olmuştur.

KARDEŞ BELEDİYELERİMİZ

Birlikte ortak projeler yürüttüğümüz ve bilgi alışverişinde bulunduğumuz belediyeler:

Bursa, Nilüfer Belediyesi

İstanbul, Kartal Belediyesi