Şehir parkları insanların nefes almasını sağlar. Şehrin içinde yer almasına rağmen gürültüden, karmaşadan uzaktır. Özellikle şehir dışına çıkamayan hemşehrilerimizin imdadına koşar. Psikolojik açıdan da insanlar arasında sosyal etkileşimler ve toplumsal birliktelikler için etkilidir.

Parklar aynı zamanda sosyal alanlar olarak da oldukça sık kullanılır. Her yaştan insanın sosyalleşmesi için en uygun alanlar arasında yer alır. Bu yeşil alanlar yerleşim yerlerinde her türden insana hitap ettiği için toplumsal anlamda eşitliğin doğal olarak bulunduğu mekanlardan biridir diyebiliriz.

Çeşitli ticarethanelerin giderek arttığı, yapay bir sosyalleşme halinin sürdüğü bu dönemde, şehir parkları hem fiziksel hem de ruhsal açıdan çok daha fazla önem taşır. Bir şeyler satın almak, bir şeyler yemek içmek zorunluluğunun yerine koşmak, bisiklete binmek, yeşilliklerde dinlenmek insanlar için rehabilite görevi görür.

Parkların varlıkları ve devam ettirilmeleri yeni neslin doğaya bakışı ve koruyucu olması anlamında eğitsel nitelik sergiler. Çocuklar parklar sayesinde mevsimlerin geçişi, ağaç türleri, doğayla içiçe olma konusunda bilinçli bir şekilde yetişir.

Gölpazarı Belediyesi olarak, hemşehrilerimize yeşil bir hizmet sunabilmek için, şehre yakışan parklar inşaa ettik. Var olan fakat demode olmuş parklarımızı yeniledik.

SERKAN KARANLIK PARKI

Gölpazarı Belediyesi Halı Saha Sosyal Tesisleri ve Gölpazarı Belediyesi Han Kafe projelerini hayata geçirip sizlerin hizmetine sunduktan sonra önceliğimiz, ilçemizin sosyal yaşantısında önemli bir yeri olan Serkan Karanlık Parkı'nı yenilemeye almak oldu. Park içerisideki düzen ağaçlara zarar verilmeden ekiplerimiz tarafından değiştirilerek, alan kullanımını maximuma çıkarıldı. Siz kahvenizi yudumlarken çocuklarınızın eğlenceli saatler geçirmesi için oyun alanı içerisindeki oyuncakları yeniledik.

Park içerisine oluşturulacak kafenin, inşaatı devam etmektedir.